
レンジで簡単!塩麹の蒸し鶏【Easy to cook with microwave oven Steaming chicken 】
≪材料≫小坂農園の塩麹(大さじ1と2/1)、鶏むね肉/ブロック(230g)、レタス(適量)、トマト(適量)
- 皮をのぞいた鶏むね肉と塩麹をフリーザーバックに入れてよく混ぜ、冷蔵庫で2時間ねかせる。
- 冷蔵庫から鶏むね肉を取り出して器に入れ、ラップをして電子レンジで600W×3分加熱。約3分蒸らしてから熱をとり冷ます。
- トマトは薄切りにする。
- 器にトマトを並べ、レタスを添える。
- 鶏むね肉を薄く切って盛りつければ、できあがり!
≪Ingredient≫ Shiokoji 1 1/2tablespoon、Chicken breast 230g、Lettuce proper quantity、Tomato proper quantity
- Put chicken breast which remove skin and Shiokoji in freezer bag and mix them. Keep it in refrigerator for about 2 hours.
- Take the chicken breast out from refrigerator and put it into a bowl. Wrap it and heat at 600W with microwave oven for 3minutes.
- Slice the tomato thin.
- Dish up tomato to bowl side by side and put lettuce aside.
- Slice the chicken breast and serve it to bowl.

キャベツと塩麹の炒めもの【Fry Cabbage and Shiokoji】
≪材料≫小坂農園の塩麹、豚肉、キャベツ、にんじん、お好みの野菜、炒め油
- キャベツ・にんじんはザク切り。豚肉は食べやすい大きさにカットする。
- フライパンに油をひき、1を炒める。
- 塩麹を少量ずつ加える。ここでお味見!塩麹でお好みの塩加減に。
- 塩麹が焦げつかないように手早く炒め、好みの味に整える。
- 器に盛りつけ、できあがり!
≪Ingredient≫Shiokoji、Cabbage、Carrot、Pork、Your favorite vegetables
- Cut the cabbage and carrot roughly.
- Put oil into flying pan and fry it.
- Add Shiokoji little by little.
- Fry it quickly so that Shiokoji does not burn.Taste it in your favorite taste.
- Serve it to bowl and it is completed.

鶏の照り焼き【Teriyaki chicken】
≪材料≫小坂農園の醤油麹(大さじ1と1/2)、鶏もも肉1枚(300g~350g)、みりん(大さじ1と1/2)、酒(大さじ1と1/2)
- 鶏肉は皮目にフォークなどで穴をあける。
- フライパンで中火で焼きます。皮目にしっかりと焼き色がついたら裏返して、さらに熱を通す。
- 調味料を鍋肌から回しかける。
- 弱火にして、煮汁を鶏肉の皮目にかけながら煮詰めていく。
- 煮汁がほとんどなくなったら、できあがり!
≪Ingredient≫Soy sauce koji 1 1/2 tablespoon、Chicken thigh 300-350g、Sweet rice wine (mirin) 1 1/2 tablespoon、 Sake 1 1/2 tablespoon
- Prick the skin of the chicken thigh with a fork.
- Fry it over medium heat in a frying pan.Reverse it and fry it more.
- Add the liquid seasoning from circumference of the chicken.
- Turn heat lower. Boil it down while pouring broth over the chicken.
- If there becomes little broth, it is completed.

焼きなす【Grilled eggplant】
≪材料≫小坂農園の醤油麹、なす、ごま油、かつお節
- お好みの方法で焼きなすを作る。
- 醤油麹とごま油を同量あえておく。
- 焼きあがったら皮をむき、食べやすいサイズにカットする。
- 器に盛り付け、2を全体にかける。
- かつお節をちらして、できあがり!
≪Ingredient≫Soy sauce koji、Eggplant (US,米国英語) Aubergine (UK,英国英語)、Sesame oil、Dried bonito
- Grill eggplant in your favorite way.
- Mix Soy sauce koji and sesame oil same amount.
- If it is grilled, peel eggplant and cut it to the size that it is easy to eat.
- Serve it to bowl and pour liquid seasoning 2. over it.
- Scattering dried bonito and it is completed.